a társas viselkedés művészete

Hollósi Szabolcs blogja

Hollósi Szabolcs blogja

A magyar sport újabb magasságokba juthat

Hollósi Szabolcs, az Athlete Assessments tanácsadójaként a DISC profilok segítségével újabb szintre emeli a sportteljesítményeket

2019. június 12. - DISCSzabi

Mi köti össze a magyarországi Szombathely városát és a napsütötte Ausztrália Sunshine Coast tengerpartját?

Szombathely városát és a Sunshine Coastot (Napfény Part) egészen pontosan 15 588 km választja el egymástól, legújabb tanácsadónk, Szabolcs pedig épp ilyen messze éli tőlünk mindennapjait. Tapasztalatai alapján nem túlzás őt a változások előidézőjeként emlegetni, Szabolcs ugyanis a megfelelő eszközökkel felvértezve, országos szinten és teljes mellszélességgel áll ki a magyar sport mellett, melynek révén sportolóknak és edzőknek teremt lehetőségeket, hogy teljesítményüket a DISC viselkedési profilok segítségével új magasságokba repítsék.

A Szabolccsal folytatott munka során magyarra fordítottuk a sportolói és az edzői DISC profilokat, így a magyar sportolók és edzők is gond nélkül kitölthetik a felmérést, kezükbe vehetik a profil riportokat és magyarul is hozzáférhetnek a legfontosabb információkhoz.

Szabolcs máris profi kosárlabda (Sopron KC) és futsal (Kútház Haladás VSE) csapatokkal  dolgozik együtt, így viszi előbbre a magyar sport ügyét, amellyel kapcsolatban örömmel várjuk a fejleményeket, hiszen tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan olvasóink is nagy lelkesedéssel fogadják majd a magyar sikereket. Az összes Athlete Assessments tanácsadóhoz hasonlóan Hollósi Szabolcs is folyamatosan kapcsolatban állt Bo Hansonnal, és az Athlete Assessments csapatával, akik mindvégig megosztották vele szakmai tapasztalataikat, mentorálták és tanácsokkal látták el őt. Az elkészült anyagok Szabolcs személyiségével együtt, - amelyből minden akadályt legyűrő szenvedély és lelkesedés sugárzik -, olyan nyerő kombináció, amelyet az Athlete Assessments csapatában mi mindannyian nagyra értékelünk.

Ahogy Szabolcs fogalmaz ‒ „Az Athlete Assessments csapatának szakmai támogatása mellett úgy érzem bármely kihívásnak meg fogok felelni, amelyekkel találkozni fogok ügyfeleimnél. Alig várom, hogy minél több ilyen legyen.”

Szabolcs munkájában nemcsak az egyenletesen kimagasló eredmények nagyszerűek, hanem az alaposság, amellyel ügyfeleit az életükben rájuk váró változásokra felkészíti.

Létrehozta például a DISC-Tanulókört, amelynek keretében a tagok megismerkedhetnek a DISC fogalomkörével és nyelvezetével, és közben felkészülhetnek minden közelgő változásra és az útjuk során megnyíló lehetőségekre is. A DISC-Tanulókör lehetőséget teremt Szabolcsnak, hogy ügyfeleivel egyénileg is foglalkozhasson.

A DISC sportkörnyezetben való felhasználásával kapcsolatban Szabolcs a következőképp nyilatkozott ‒ „A legkiemelkedőbb sportolók magas szintű önismerettel rendelkeznek, tisztában vannak erősségeikkel, szükségleteikkel, hiányosságaikkal. A DISC profil megismerésével tudatosabban alakíthatják ki a saját maguk számára legjobb edzési, versenyzési stratégiát, és fejleszthetik kapcsolataikat edzőikkel, versenyzőtársaikkal.

received_2588225167855008.jpeg

Szabolcs arra is kitért, hogy a csapatok hogyan használhatják fel a DISC által megszerzett önismeretet a csapatdinamika és a csapaton belüli összhang kiépítésében. Bevallása szerint ‒ „A mindennapokban a sportolók teszik a dolgukat, edzenek, mérkőzéseket játszanak, versenyekre járnak, igyekeznek kellő pihenőidőt biztosítani maguknak. A társak mélyebb megismerését, a csapat önismeretének fejlődését nem érdemes a véletlenre bízni. Jelentős tartalék van a csapatokban a társas kapcsolatok fejlesztésében és a csapatdinamika szempontjából is, amellyel növelni lehet a teljesítményt, és fejleszteni a csapatkultúrát is. Ehhez a DISC viselkedési stílus modellre alapozott programok kiváló segítséget nyújtanak.”

A technikai és a fizikai fejlődés mellett Szabolcs tisztában van azzal, hogy a DISC-ben rejlő lehetőségek további teljesítménynövekedést hozhatnak a sportolók és a csapatok életében.

Ahogy ő fogalmaz ‒ „A sportban a DISC által felszabadíthatók a csapatokon belüli, és a sportolókban meglévő kiaknázatlan energiák, amelyeket az emberi tényezők menedzselésének hiányosságai korlátoznak.”

Szabolcs azonosítja ezeket az akadályokat, aminek révén a sportolók és a csapatok képesek lesznek növelni saját teljesítőképességüket.

Noha az ügyfelei az élet legkülönbözőbb területeiről érkeznek, valami közös mindegyikükben megvan ‒ változtatni akarnak és hisznek képességeikben. Így nyilatkozott ‒ „Bíznak bennem, azt teszem, amit mondok, és jól ráérzek az igényeikre. Nem sablonos dolgokat akarok eladni nekik, rájuk szabom a programokat.”

Hozzátette ‒ „Imádom a sportot, és büszke vagyok rá, hogy már ebben a szerepben is segíteni tudom az általam tisztelt, elismert sportolókat, sportcsapatokat is.”

Sokunkhoz hasonlóan Szabolcs sportpályafutása is fiatalon indult, erre így emlékszik vissza ‒ „Gyerekkoromtól kezdve kéthetente vasárnap állandó családi program volt a helyi labdarúgó csapat hazai mérkőzéseinek megtekintése Répcelakon. Már a babakocsiban magamba szívtam a sportszeretetet és ez végigkísérte egész életemet. 22 éven keresztül voltam igazolt labdarúgó harmadosztályban és egyéb amatőr csapatokban, 6 évig elnököltem egy szombathelyi sportegyesületet, és 1 évet a megyei sportirányításban is eltöltöttem az MLSZ Vas Megyei Versenybizottsági Elnökeként. A magyar sport szenvedélyes szurkolója is vagyok függetlenül a sportágtól.”

csapatunk.jpg

Zökkenőmentesen vált az üzleti világból a sport világába, hiszen Szabolcs mindkettőben jól érzi magát, különböző készségeit mindkét területen sikerrel kamatoztatja, és végigjárta azt az utat, amelyet egy sportolónak kell, amikor versenyzői karrierje vége felé közeledik.

Tapasztalataival kapcsolatban ezt nyilatkozta ‒ „E mellett szeretnék azon dolgozni, hogy a sport és a vállalati világban meglévő tudások, tapasztalatok kölcsönösen hasznosuljanak a két területen, és ez a sportolók civil életre felkészülését is segítse.”

Szabolcs könyvet is írhatna a sikeres karrierváltásról és a megfelelő életpálya megtalálásáról. Sajátjáról így vallott ‒ „Szembesültem vele, hogy soha többet nem kell dolgoznom, mert azt csinálhatom, amit szeretek.”

Amellett, hogy sportolóknak segít fejlődni, Szabolcs tervei között szerepel az is, hogy felépítsen „egy olyan sport coach-okból, sportpszichológusokból álló mentális állóképesség fejlesztéssel foglalkozó csapatot, akik profi segítséget nyújtanak a magyar sportnak.”

Az üzleti világból Szabolcs felbecsülhetetlenül nagy tudással és tapasztalattal érkezett, ezzel kapcsolatban nézzük meg, hogyan vélekednek róla ügyfelei.

„Olyan átfogó, kézzel fogható szemléletet ad a módszer ismerőinek kezébe, mellyel az emberi kapcsolatok (életünk minden területén) magasabb szintre hozhatóak, a konfliktusok egyszerűbben oldhatóak, az együttműködés virágzik. A módszer hatékonysága mellett Szabolcs könnyed, figyelmes, részletes és céltudatos (színes) stílusa minden szín képviselőjét magával ragadja és az önismeret felé kormányozza.”

„Finom érzékkel, mély empátiával és figyelmességgel adta át tudását a résztvevőknek úgy, hogy közben a legcsendesebbeket is bevonta a csoportmunkába.”

bni_friends.jpg

Szabolcs szenvedélyesen szeret emberekkel és csapatokkal dolgozni, ami végül arra késztette őt, hogy pályát váltson és saját céget alapítson Kell Egy Csapat Élmény Kft. névvel és létrehozza a DISC-Tanulókört. Erre a folyamatra így emlékszik vissza ‒ „A cég 2018. év végi megalapítását megelőzően 15 évig dolgoztam a területfejlesztésben saját tulajdonú cégemben. Egy 6 évvel ezelőtti nehéz személyes élethelyzet döbbentett rá, hogy az emberek, csapatok fejlesztése jobban érdekel, mint a beruházások, projektek menedzselése. Tudatosan készültem a váltásra sokféle képzéssel, és a cégem neve a filozófiámat is meghatározza.”

Miközben csapatokkal dolgozik, mindig kedvenc idézete lebeg szeme előtt:

„A mérkőzéseket, a tehetségek, egyéniségek nyerik, a bajnokságot viszont a csapatszellem és az intelligencia hozza meg.” – Michael Jordan

Amikor arról kérdeztük, hogy az Athlete Assessments miben járult hozzá, hogy ügyfeleivel még sikeresebben dolgozhasson, azt mondta ‒ „Nemcsak a CoachDISC és AthleteDISC eszközöket kaptam meg a kapcsolat révén, hanem egy olyan kidolgozott szakmai keretrendszert, szemléletet, amit könnyen magamévá tettem, és igyekszem hasznosítani az ügyfeleim fejlődése érdekében.”

Az anyag fordítása és adaptálása mindkét fél számára rendkívül hasznos tapasztalatokkal szolgált, ahogy Szabolcs fogalmaz ‒ „A kapcsolatfelvételtől kezdve a szerződéskötésig, a tréning során, a most zajló adaptációs folyamatban is nagyszerű támogatást kaptam Larentől, Abby-től, Bo-tól, Liz-től, a teljes csapattól.”

„Első lehetek a világon, aki 2 profil eszközt is a saját országa nyelvén bevezet. Büszke Athlete Assessments tanácsadó vagyok!”

Összefoglalásul azt mondta ‒ „Egyetlen egy pillanatig sem éreztem, hogy időbeni nyomás lenne rajtam például a szerződésünk megkötésében. Sőt Laren minden alkalommal arról biztosított, hogy csak nyugodtan, alaposan gondoljam át, készítsem elő a terepet, hogy megalapozott döntést tudjak hozni, mert ez a közös érdekünk.”

„Nagyon jó érzés az Athlete Assessments partneri körébe tartozni a magas emberi és szakmai minőség miatt is.”

Mim Haigh, sportújságíró – Athlete Assessments (fordította Gyurácz Zoltán az eredeti angol nyelvű cikk alapján: https://athleteassessments.com/hungarian-sport-reaches-for-new-heights/)

A bejegyzés trackback címe:

https://disctanulokor.blog.hu/api/trackback/id/tr4714891476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása